Zakupiliśmy nowy sprzęt do rehabilitacji!

Chcemy z przyjemnością poinformować o zakupie nowego sprzętu rehabilitacyjnego ze środków , które otrzymaliśmy od Fundacji Lotos‼️Zakupiliśmy sprzęt HandTutor, czyli profesjonalne narzędzie do ćwiczeń czynnych ręki 🖐️

HandTutor jest programem rehabilitacyjnym ręki składającym się z aktywnych ćwiczeń. System oparty jest o bezpieczną i wygodną rękawicę zawierającą czujniki położenia oraz szybkości oraz oprogramowania.

HandTutor Meditouch został opracowany jako system oparty na koncepcji rehabilitacji obejmującej aktywne powtarzane ćwiczenia ze sprzężeniem zwrotnym. Umożliwia on fizykoterapię oraz rehabilitację zawodową w oparciu o ćwiczenia indywidualnie dobrane do potrzeb pacjenta służące poprawie zaburzeń czynności ręki jak: zakres ruchów a także dokładność i szybkość ruchu. Ten rodzaj rehabilitacji można skojarzyć z tradycyjnymi zabiegami.

Program umożliwia klinicyście po pierwsze ocenę zaburzeń funkcji ręki. Informacja ta jest zapisywana i dokumentowana, tak więc zawsze dostępny jest raport na temat postępów czynionych przez pacjenta. Informacje te można również przedstawiać innym terapeutom i specjalistom celem zapewnienia optymalizacji leczenia i uzyskania jak najlepszych wyników. Klinicysta może wybrać i dostosować grę oraz poziom trudności do zaburzeń występujących u pacjenta. Poziom trudności gry może być wybierany przez klinicystę lub automatycznie kontrolowany przez komputer, gdy ćwiczenia wykonywane przez pacjenta prowadzą do poprawy zakresu ruchów.

Nie możemy się doczekać, żeby podzielić się z wami wrażeniami z ćwiczeń z nowym sprzętem ❗💪