Monika

Monika jest cudowną, otwartą, bardzo łatwo nawiązujacą kontakty dziewczyną. Zmaga się z porażeniem mózgowym, które uniemożliwia jej sprawne poruszanie się. Poznałyśmy się kilkanaście lat temu, wówczas  przejście kilku kroków stanowiło olbrzymie wyzwanie. Poczatkowo nieformalnie wraz z grupa przyjaciół wspieraliśmy jej rehabilitację, staraliśmy się umozliwić Monice normalne funkcjonowanie w grupie rówiesników. Monika trenowała wraz z grupą niepełnosprawnych przyjaciół koszykówkę. Jeździła na sportowo-rehabilitacyjne obozy do Mausza.

Dzięki wspaniałej terapeutce ( Centrum Wspomagania Rozwoju) Monika czyniła ogromne postępy, obecnie porusza się za pomoca chodzika lub wózka. Jest całkowicie samodzielna i mieszka sama.

Jest studentką wymarzonej pedagogiki w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku, zawsze chciała pracować z dziećmi i młodzieżą.

Fundacja od momentu powstania objęła Monikę swoja opieką i nadal wspiera ją w osiąganiu całkowitej niezależnosci.